Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Search Engine Optimization - το κλειδί για την επιτυχία


Search Engine Optimization - Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης: Το κλειδί για την επιτυχία του ιστοχώρου σας.

Εάν θέλετε ο ιστοχώρος σας ( web site ) να βρίσκετε στην κορυφή των ταξινομήσεων των μηχανών αναζήτησης θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις ιστοσελίδες του ( search engine optimization ). Αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία του ιστοχώρου σας.

Δύο πράγματα χρειάζεστε σήμερα :

* Ιστοχώρο (όπου θα προβάλλεται τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεται).
* Επισκέπτες (και μάλιστα πολλούς) που θα έρθουν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις μηχανές αναζήτησης.

Ωραία έχετε φτιάξει ένα όμορφο και λειτουργικό ιστοχώρο με όλες τις σχετικές πληροφορίες για την επιχείρησή σας το έχετε ανακοινώσει σε γνωστούς και φίλους αλλά πολλοί άνθρωποι δεν τον γνωρίζουν και φυσικά δεν πρόκειται να έχετε την επιτυχία που θα περιμένατε.

Τι μπορείτε να κάνετε?

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας:


* Από μελέτες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης για να βρουν αυτό που θέλουν (πληροφορία, προϊόν, υπηρεσία).
* Δεν κοιτούν παρά μόνο τα πρώτα αποτελέσματα των ταξινομήσεων από τις μηχανές αναζήτησης.

Επομένως εάν κάποιος ψάχνει για το προϊόν σας ή την υπηρεσία που προσφέρεται και ο ιστοχώρος σας βγαίνει πρώτος στα αποτελέσματα των ταξινόμησεων από τις μηχανές αναζήτησης, τότε θα επισκευτεί τον ιστοχώρο σας και θα αγοράσει από εσάς - είναι απλό. ( οι άνθρωποι εμπιστεύονται τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και τοποθετούν τα κορυφαία αποτελέσματα με τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου).

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούν να γίνουν για να βελτιστοποιηθεί σωστά ο ιστοχώρος σας. Η δημιουργία συνδέσεων ( links ) είναι ο δημοφιλέστερος και αποδοτικότερος τρόπος.

Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν τις ταξινομήσεις στους ιστοχώρους βασισμένες σε μοναδικά κριτήρια. Εάν εκπληρώνονται και πόσο τα κριτήρια αυτά δίνουν και την βαθμολογία στον ιστοχώρο σας.

Προτού αρχίσετε οποιαδήποτε διαδικασία βελτιστοποίησης ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης είναι πολύ σημαντικό για εσάς να ξέρετε τι ακριβώς κάνετε και για τι σκοπό το κάνετε.
Προσπαθήστε να συγκεντρώσετε όσες περισσότερες πληροφορίες χρειάζεστε για αυτό που πάτε να κάνετε και τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό από τις εταιρίες του χώρου. Ο ιστοχώρος είναι δικός σας και θα πρέπει να ξέρετε τα πάντα για αυτόν.