Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνική σταφίδα στην Ουκρανία



Εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στην Ουκρανία

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ενημέρωσε το προεδρείο της ΚΣΟΣ (Κεντρικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης Σουλτανίνας) για τη συμφωνία εξαγωγής 200 τόνων σταφίδας στην Ουκρανία που επιτεύχθηκε μετά από επίσημη επίσκεψή του στο Κίεβο. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου με στόχο οι εξαγωγές να αυξηθούν του χρόνου στους 500 τόνους.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Κρήτη στελέχη μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας της Ουκρανίας, τα οποία θα έχουν επαφές με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες για να εισάγουν ελαιόλαδο και κρασί.

Επίσης, στις 25 Μαρτίου, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας του Κιέβου θα επισκεφθεί την Κρήτη με στόχο την αναζήτηση έκτασης 100 στρεμμάτων για μεγάλη τουριστική υποδομή που θέλουν να δημιουργήσουν για την φιλοξενία Ουκρανών τουριστών.

Ο περιφερειάρχης έκανε ακόμα γνωστό, ότι τον φετινό Μάιο θα επισκεφθεί την Κρήτη ο ομόλογος του Περιφερειάρχης Κιέβου, που θα συνοδεύεται από επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις, όπως επίσης να προωθήσουν τα Κρητικά προϊόντα στην χώρα τους.