Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Στην έκθεση τροφίμων και ποτών OnlineExpo η εταιρία "ΜΙΝΕΡΒΑ"





Ποιοί είμαστε;

Με ημερομηνία ίδρυσης το 1904, η Μινέρβα αποτελεί την παλαιότερη εταιρεία παρασκευής βρώσιμων ελαίων και μαγειρικών λιπών στην ελληνική αγορά ενώ παράλληλα είναι μέλος του Ομίλου εταιρειών PZ Cussons. Η ανώτερη ποιότητα της εταιρείας μας είναι ευρέως αναγνωρισμένη στην απαιτητική ελληνική αγορά, όπου σήμερα κατέχουμε ηγετική θέση στην αγορά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και του πυρηνελαίου. Τα προϊόντα που επιλέγουμε να παράγουμε είναι συνδεδεμένα με την ελληνική γεωργική παράδοση και τις αυθεντικές γεύσεις βάσει των διατροφικών αξιών της διάσημης μεσογειακής διατροφής.
Από το 1950, η Μινέρβα εξάγει τα προϊόντα της και στις 5 ηπείρους. Η διανομή των προϊόντων πραγματοποιείται μέσω ενός τεράστιου δικτύου διανομής, το οποίο δίνει την ευκαιρία στον καταναλωτή (σε όλον τον κόσμο) να γνωρίσει την πραγματική γεύση του ελαιολάδου και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.
Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα «καλάθι» ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων - βασικών συστατικών της μεσογειακής κουζίνας - με στόχο να καταστήσει την επωνυμία της, πρεσβευτή της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων.
Ο συνδυασμός του κλίματος της Ελλάδας, της θάλασσας, του ήλιου, καθώς και η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων Μινέρβα, εγγυάται την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζει ο καταναλωτής.
Η επιτυχημένη είσοδος σε διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες καθώς και η πρόσφατη επέκταση στην αγορά των βιολογικών προϊόντων, τοποθετούν τη Μινέρβα μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών τροφίμων.

Τα βραβεία μας

Διακρίσεις για τo "Χωριό" της Μινέρβα στον διαγωνισμό iTQi Awards 2011 !!!
Tα βραβεία διοργανώνονται από το International Taste & Quality Institute, μία ανεξάρτητη, διεθνή διοργάνωση που αναδεικνύει και προωθεί την κορυφαία γεύση τροφίμων και ποτών απ’ όλο τον κόσμο.
5 βραβεία στις κατηγορίες ελαιόλαδου, τυριού και βιολογικών, ανάμεσα σε πλήθος ελληνικών και διεθνών συμμετοχών!!!

Την καλλιέργεια μήλου εξερευνούν στη Μεσσηνία



Υποδειγματικός στη λειτουργία του, από τους πιο σοβαρούς και πετυχημένους της χώρας, παράδειγμα προς μίμηση, είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, που παράγει τα γνωστά μήλα Ζαγορίν.

Αυτό τονίστηκε σε σύσκεψη στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, στην αίθουσα Παναγιώτης Φωτέας, όπου παρουσιάστηκε η καλλιέργεια της μηλιάς από το συγκεκριμένο συνεταιρισμό, σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί σε περιοχές του νομού (Πολιανή, Δήμος Είρας και Αλαγονία), όπου υπάρχει ευνοϊκό έδαφος κι επικρατούν κατάλληλες κλιματικές συνθήκες.

Ο Δημήτρης Σπανός, πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου και Βορείων Σποράδων και μέλος του Δ.Σ. του συνεταιρισμού της Ζαγοράς, ενημέρωσε:

«Ο συνεταιρισμός έχει 700 μέλη και πουλάει για λογαριασμό των παραγωγών. Υποχρέωση των παραγωγών είναι να παραδίδουν όλα (100%) τα προϊόντα τους στο συνεταιρισμό, για 10 χρόνια, με ποινική ρήτρα. Η μερίδα του κάθε συνεταίρου είναι 1.500 ευρώ. Εχει ψυγεία και διαλογητήρια ιδιόκτητα που μπορούν να καλύψουν 10 εκ. κιλά, ενώ η παραγωγή είναι 12 με 13 εκ. κιλά το χρόνο. Τα μήλα είναι ποικιλία στάρκιν ντελίσιους, ΠΟΠ με εμπορικό σήμα Ζαγορίν, προϊόν ολοκληρωμένης διαχείρισης. Εχει πρατήρια στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Εχει κλείσει συμφωνίες με μεγάλες αλυσίδες, όπως Lidl, Σκλαβενίτης, Μασούτης και κάνει εξαγωγές σε Αίγυπτο, Ισραήλ και Βαλκάνια με προϊόντα β’ διαλογής. Υπάρχει μέση τιμή πώλησης για κάθε παραγωγό, με προκαταβολές».

Παρατήρησε ότι «η καλλιέργεια είναι βιώσιμη για μια 4μελή οικογένεια με 40 - 50 τόνους. Με 20 - 25 στρέμματα ζει κάποιος από τα μήλα». Κι επεσήμανε πως υπάρχει αντικειμενική κατάταξη στις ποιότητες των μήλων, καθώς λειτουργεί ηλεκτρονικός διαλογέας.

Ο γεωπόνος του συνεταιρισμού Παναγιώτης Γουβιώτης είπε ότι η φυτοπροστασία, οι οδηγίες λίπανσης, η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι δουλειά της οργάνωσης. Ενημέρωσε πως υπάρχει πιστοποίηση κατά Agro και Global και ότι παράγει ακόμα κάστανα και ελιές.
Παρατήρησε ότι ο συνεταιρισμός «είναι εφοδιασμένος με 14 μετεωρολογικούς σταθμούς κι έχει πλήρες δίκτυο παγίδων για εντομολογικά προβλήματα».

Πληροφόρησε ότι υπάρχουν 3 ζώνες της καλλιέργειας από 400 έως 1.000 μέτρα και επεσήμανε πως «η διαχείριση φυτοφαρμάκων γίνεται από μας, από το συνεταιρισμό, όχι μόνος του ο καθένας. Αγοράζουν τα φάρμακα από το συνεταιρισμό και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αναλύσεις χώματος και φύλλου».

Καλλιεργητής μήλων από την Αλαγονία που παρέστη στη συνάντηση, είπε ότι «είμαστε άσχετοι από φυτοπροστασία. Δεν έχουμε γνώσεις και χάνουμε το προϊόν από τις ασθένειες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς τον συμβούλευσε να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας όπως είχε κάνει και παλιότερα, καθώς «αυτή μπορεί να δώσει τη λύση». Ο κ. Αλευράς, αναφερόμενος στους λόγους της συνάντησης, εξήγησε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Μεσσηνία και παρατήρησε πως αναζητούνται και άλλες καλλιέργειες που θα δώσουν ώθηση και ανάπτυξη, πέρα από την ελιά, το ελαιόλαδο και τα κηπευτικά.

Πηγή: eleftheriaonline.gr