Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η φέτα στην πρώτη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα τυριά



Σύμφωνα με ενημερωτικό φυλλάδιο που κυκλοφορεί στο Λονδίνο το αμερικάνικο κατάστημα τροφίμων WHOLE FOODS MARKET, η φέτα βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς πυκνότητας διατροφικών συστατικών (nutrient density) ανάμεσα στα υπόλοιπα τυριά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα η αμερικανική ομάδα διατροφολόγων EATRIGHT AMERICA που έχει αναπτύξει ένα σύστημα κατάταξης διαφόρων τροφίμων ανάλογα με τη διατροφική τους αξία και τις επιπτώσεις του στην υγεία το οποίο ονομάζει ANDI 1000, αναφέρει τη φέτα ως το μόνο τυρί ανάμεσα στα 100 καλύτερα τρόφιμα που προτείνει και το πρώτο από μια σειρά τυριών που κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά.

Θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι ελληνικοί φορείς προβολής της φέτας ίσως θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές για την καλύτερη προβολή της.

Στους παρακάτω συνδέσμους υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για το θέμα αυτό:

http://www.eatrightamerica.com/nutritarian-lifestyle/Measuring-the-Nutrient-Density-of-your-Food

http://wholefoodsmarket.com/storeblogs/kirby/2010/02/25/andi-top-10-for-cheese/