Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Το Σησάμι και εμείς - ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ




Πρωινό, απαραίτητο για τα παιδιά

Η άρνηση των μικρών παιδιών αλλά και των εφήβων, να ξεκινήσουν την μέρα τους με ένα καλό πρωινό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μηδαμινό, καθώς το πρωινό δεν προσφέρει στα παιδιά μόνο την απαραίτητη ενέργεια που απαιτείται στο ξεκίνημα της ημέρας, αλλά έχει βρεθεί πως εκείνα που παίρνουν καλό πρωινό, έχουν 2-5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να καλύψουν τα 2/3 των συνιστωμένων ημερήσιων προσλήψεων από τις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα που απαιτούνται.

Ένα ισορροπημένο πρωινό θα πρέπει να περιέχει πρωτείνες καλής ποιότητας λίπος, υδατάνθρακες, καθώς και τα πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά που τα παιδιά συχνά δεν προσλαμβάνουν επαρκώς, όπως οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C, το φυλικό οξύ, ο σίδηρος και το αβέστιο.

Μία εξαιρετική επιλογή στο πρωινό γεύμα των παιδιών μπορεί να αποτελέσει το ταχίνι.
Το ταχίνι είναι ένα κατεξοχή φυσικό προϊόν. Περιέχει πολύ καλής ποιότητας πρωτεΐνες - υψηλής βιολογικής αξίας - απαραίτητες για την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος των παιδιών και των εφήβων, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και σχετίζονται με την καλύτερη πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, φυτικές ίνες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενεργοποιούν ακόμη καλύτερα τις πνευματικές διαδικασίες του παιδιού και ασβέστιο απαραίτητο για την ανάπτυξη του σκελετού.

Συνεπώς, είναι κατ´αρχήν σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας, πριν ξεκινήσουν τις δραστηριότητες της  ημέρας τους, να τρώνε πρωινό στο σπίτι που να περιέχει τροφές όπως το ταχίνι. Συνοδέψτε το ψωμί ή την φρυγανιά σας με Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι, ή Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο. Ή ακόμα χρησιμοποιήστε τα ως γέμιση σε κρουασάν, κρέπες ή σάντουιτς, Ή τέλος, αν θέλετε φτιάξτε τους κέικ, κουλουράκια ή muffin με Μακεδονικό Ταχίνι.