Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

«Κατακτούν» τη Ρωσία τα ελληνικά προϊόντα



«Πλώρη για Ρωσία» έχουν βάλει οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες προσανατολίζονται όχι στην κορεσμένη αγορά της Μόσχας αλλά σε άλλες περιοχές της ρωσικής επικράτειας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα του συμποσίου που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με στόχο την προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, κυρίως τροφίμων και ποτών, στη Ρωσία.

«Στο επιπεδο των τροφιμων όχι μόνο μπορούμε αλλα έχουμε και ποιότητα», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλης, υπογράμμιζοντας τη σημασία των ελληνικών εξαγωγών στην πορεία της οικονομίας μας και γνωστοποίησε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα μεταβεί στη Μόσχα για επαφές.

Το προηγούμενο έτος ήταν εξαιρετικά θετικό για τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας μας με τη Ρωσία, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 22% ενώ τα ελληνικά αγροτικά προιόντα αποτελούσαν το 34% του συνόλου των προμηθειών της αχανούς χώρας!

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας ανέφερε ότι οι προσεχείς ενέργειες που σχεδιάζονται για την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών είναι:

    θεσμοθέτηση ετήσιων εκδηλώσεων για τις εξαγωγες, τον τουρισμό, την κτηματαγορά (ετοιμάζεται σχετικό συνδριο για τον Μαρτιο του 2012)

     πραγματοποίηση σεμιναρίων για τη συστηματικότερη γνώση της ρώσικης αγοράς

    δημιουργία δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών και συνεργασιών με θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Μόσχας, την Αγία πετρούπολη και άλλες βασικές περιοχές της Ρωσίας

    η δημιουργία δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών και συνργασιών με θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και τα περιφερειακά επιμελητήρια της χώρας.