Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Η εταιρία Τρικαλινός Ε.Ε. (παραδοσιακό αυγοτάραχο) στην έκθεση τροφίμων και ποτών OnlineExpo.gr


Προφίλ της εταιρίας"Τρικαλινός Ε.Ε" παραδοσιακό αυγοτάραχο

Γεύση και Ιστορία
Από το 1856 η κληρονομιά επεξεργασίας των αυγών του θηλυκού Κέφαλου, με τη βοήθεια της θαλασσινής αύρας, του μεσογειακού ήλιου και της εμβάπτισης τους σε φυσικό κερί μέλισσας, περνά για τέσσερις γενιές από παππού σε υιό, στην οικογένεια Τρικαλινός. Σήμερα, τα συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας, εξασφαλίζουν ότι το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός παράγεται σε πιστοποιημένες συνθήκες υγιεινής.

Γεύση και Υγεία
Πρόσφατη έρευνα με θέμα: Chemical Composition of Greek Avgotaraho, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο Αμερικάνικο Επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, απέδειξε ότι το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, σελήνιο, σίδηρο καθώς και ω3 λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση 100 γρ. Αυγοτάραχου παρέχει στον οργανισμό 4,93 γρ. ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.