Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η εταιρία Τρικαλινός Ε.Ε. (παραδοσιακό αυγοτάραχο) στην έκθεση τροφίμων και ποτών OnlineExpo.gr


Προφίλ της εταιρίας"Τρικαλινός Ε.Ε" παραδοσιακό αυγοτάραχο

Γεύση και Ιστορία
Από το 1856 η κληρονομιά επεξεργασίας των αυγών του θηλυκού Κέφαλου, με τη βοήθεια της θαλασσινής αύρας, του μεσογειακού ήλιου και της εμβάπτισης τους σε φυσικό κερί μέλισσας, περνά για τέσσερις γενιές από παππού σε υιό, στην οικογένεια Τρικαλινός. Σήμερα, τα συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας, εξασφαλίζουν ότι το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός παράγεται σε πιστοποιημένες συνθήκες υγιεινής.

Γεύση και Υγεία
Πρόσφατη έρευνα με θέμα: Chemical Composition of Greek Avgotaraho, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο Αμερικάνικο Επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, απέδειξε ότι το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, σελήνιο, σίδηρο καθώς και ω3 λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση 100 γρ. Αυγοτάραχου παρέχει στον οργανισμό 4,93 γρ. ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Γεύση και Καινοτομία
Από τη συνεχή αναζήτηση και συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες, πρόκυψε η τελειοποίηση των τεχνικών επεξεργασίας του εκλεκτού μεζέ. Το Αυγοτάραχο Τρικαλινός, χάρη στην καινοτόμο επεξεργασία του, εξασφαλίζει χαμηλά επίπεδα νατρίου, υψηλή υγρασία και υψηλά επίπεδα ω3 λιπαρών οξέων, ενώ διαθέτει υψηλή διατροφική αξία.

Γεύση και Δημιουργία
Η παγκόσμια υψηλή γαστρονομία υποκλίνεται στο εξαιρετικό αυτό ελληνικό προϊόν. Το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός εξάγεται ήδη σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, ενώ κεντρίζει τη φαντασία και δημιουργικότητα των σπουδαιότερων Chef, Ελλήνων και ξένων. Ο Φεράν Αντριά στο εστιατόριο "El Bulli", o Τόμας Κέλερ στο "French Laundry", o Χοσέ Αντρέ στο "Zaytinya", ο Έστον Μπλούμενταλ στο "Fat Duck" εμπνέονται από τη μεστή γεύση θάλασσας, τη βελούδινη υφή και τη μακρότατη επίγευση του gourmet αυτού προϊόντος, και δημιουργούν γαστρονομικά θαύματα.

Βραβευμένη Γεύση
Η εταιρία Τρικαλινός έχει τιμηθεί για τα προϊόντα της από τα ελληνικά βραβεία Gourmet, διεκρίθη στη Sial D' Or, ενώ τιμήθηκε για την καινούρια συσκευασία της από τα διεθνή βραβεία Pentawards.
Η εταιρία Τρικαλινός επίσης διαθέτει τα εξαιρετικής ποιότητας ακόλουθα προϊόντα: Αυγοτάραχο Τρίμμα, Σαλάτα Αυγοτάραχου, Αφρίνα-Ανθός Αλατιού, Γαύρος μαρινάτος και Σαρδέλα μαρινάτη

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της εταιρίας "Τρικαλινός Ε.Ε." παραδοσιακό αυγοτάραχο στην έκθεση τροφίμων και ποτών της OnlineExpo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: