Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

10 πράγματα που θα αυξήσουν την ευχρηστία της ιστοσελίδας σας

H Ιστοσελίδα σας είναι η πολυτιμότερη περιουσίας σας στο χώρο του Internet. Κάθε χρόνο εκατομμύρια επιχειρήσεις απ΄όλο τον κόσμο ξοδεύουν τεράστια ποσά για την δημιουργία ενός όμορφου και καλοσχεδιασμένου ιστοχώρου. Η ιστοσελίδα σας είναι το πρόσωπο της επιχείρησή σας στον κόσμο του διαδικτύου. Όλο και περισσότερο, οι πιθανοί πελάτες θα εξετάσουν την επιχείρησή σας από τον ιστοχώρο σας και ιδιαίτερα από την πρώτη σελίδα πριν κάνουν οποιοαδήποτε κίνηση αγοράς.

Κριτήριο επιτυχίας πάνω στην δημιουργία ιστοσελίδων.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι το πάν (first impressions are everything) και παράγοντας καταπληκτικής επιτυχίας για την δημιουργία των ιστοσελίδων σας. Δεν καθορίζεται εύκολα και επίσης δεν δημιουργείται εύκολα. Κριτήριο επιτυχίας είναι να πει ο επισκέπτης έχω βρει τον ιστοχώρο για το θέμα που ψάχνω. Κάνω την σελίδα αγαπημένη και το λέω σε φίλους μου. Είναι ένας συνδυασμός γραφικών και περιεχομένου.

Δέκα πράγματα που θα αυξήσουν την ευχρηστία της ιστοσελίδας σας

  1. Ξεκάθαρο βασικό μενου
  2. Αρχίστε με μία σύντομη περιγραφή για το τι κάνει η εταιρεία σας και για το σκοπό της ιστοσελίδας σας.
  3. Είναι καλό να υπάρχει ένα slogan ένα μύνημα για τα ωφέλη που θα κερδίσουν οι χρήστες - επισκέπτες κατά την περιήγησή τους στην ιστοσελίδα σας.
  4. Γράψτε ένα καλό τίτλο για την ιστοσελίδα σας θα βοηθήσει πολύ στις μηχανές αναζήτησης.
  5. Εάν χρειάζεται βάλτε ένα Search Box (περιοχή αναζήτησης)
  6. Υπογραμίστε τους κορυφαίους στόχους της περιοχής σας και δώστε τους την πρέπουσα βαρύτητα.
  7. Σωστή πληροφορία στη σωστή θέση (στοιχεία επικοινωνίας ευδιάκριτα).
  8. Απλή και κατανοητή γλώσσα κειμένου.
  9. Ευκολία στο διάβασμα του κειμένου (γραμματοσειρά, φόντο κ.α)
  10. Μην αποπροσανατολίζεται τον επισκέπτη της ιστοσελίδας σας με κινούμενα γραφικά (εκτός και αν υπάρχει λόγος - διαφήμιση - προσφορά
Υ.Γ. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από ένα καταπληκτικό βιβλίο που αξίζει όλοι όσοι ασχολούμαστε με το web να το διαβάσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: