Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Επιλογή συστήματος για την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος - Μέρος IΙ

Όταν έρθει η στιγμή για την επιλογή του συστήματος επιλέξτε το καλύτερο για την επιχείρησή σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές και δεν είναι όλες ίδιες. Υπάρχουν έτοιμες λύσεις που στοιχίζουν από μερικά ευρώ έως μερικές εκατοντάδες ευρώ και άλλες που δημιουργούνται και προσαρμόζονται από το μηδέν πάνω στην δική σας επιχείρηση και στοιχίζουν ορισμένες χιλιάδες ευρώ.

Η επιλογή της προκατασκευασμένης λύσης σας δίνει πολλά ωφέλη (απευθύνεται κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις) ανάλογα με το λογισμικό που χρησιμοποιείται. Ενσωματώνουν συνήθως τον κατάλογό σας, ρυθμίζουν τις τιμές, παρέχουν εκπτώσεις.

Οι μεγαλύτερες εταιρίες, τις περισσότερες φορές έχουν τις μεγαλύτερες και δύσκολες απαιτήσεις όπως:

  • σύνδεση με σύστημα ERP
  • σύνδεση με σύστημα CRM
  • online και offline συγχρονισμός του καταλόγου τους.

Τέτοιες ανάγκες απαιτούν συνήθως τις ακριβότερες επιλογές (custom) ηλεκτρονικού εμπορίου και δεν τιμολογούν όπως τα προκατασκευασμένα e-shop με τα έτοιμα καλάθια αγορών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί σήμερα ένα φτηνό σύστημα υλοποίησης e-shop να σας βγεί πολύ ακριβό αργότερα. Γι΄αυτό πρέπει να κάνετε σωστή εκτίμηση της επιχείρησής σας, των δυνατοτήτων του e-shop που σας προσφέρουν και προπαντός τις μελλοντικές αναβαθμίσεις και εξελίξεις που μπορούν να υπάρξουν καθώς θα αναπτύσεται η επιχείρησή σας και θα ζητάει όλο και περισσότερες απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: