Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Έκθεση τροφίμων και ποτών

Κρητικά προϊόντα, για πρώτη φορά, σε έκθεση τροφίμων στην Νέα Υόρκη

Στην έκθεση τροφίμων και ποτών «Fancy food» που θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη από 27 έως 29 Ιουνίου θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά οκτώ Κρητικές επιχειρήσεις με την συνδρομή του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. 
Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια προώθησης στην Αμερικανική αγορά προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στην Κρήτη, όπως λάδι, κρασί, αρτοποιήματα, γαλακτοκομικά, μέλι, παστέλια, ακόμα και βιολογικά προϊόντα.


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου θα συγχρηματοδοτήσει το 50% του κόστους των περιπτέρων των Κρητικών επιχειρήσεων, ενώ θα υπάρξει και κοινό περίπτερο με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης απόπου στους χιλιάδες επισκέπτες θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια για τα αγροτικά προϊόντα που μπορούν να εξαχθούν στην Αμερική αλλά και φυλλάδια για την τουριστική προβολή του νησιού. 
Στόχος της προσπάθειας είναι – πέραν των όποιων μεμονωμένων επιχειρηματικών προσπαθειών γίνονται κυρίως στον τομέα του ελαιολάδου - να ανοίξει μια «πόρτα» για μια ποιο οργανωμένη προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην Αμερικανική αγορά, ενώ στην αρχική αιχμή του δόρατος είναι οι χιλιάδες Κρήτες ομογενείς. 
Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις, στην εφημερίδα «Τόλμη», του προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Άλκη Καλαμπόκη, «είναι τραγικό οι Κρητικοί ομογενείς να μην μπορούν να βρουν προϊόντα που προέρχονται από τον τόπο καταγωγής τους, αν και τα ζητάνε επισταμένα. Η σχετική έρευνα έχει γίνει για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει και τώρα έχουμε την αποκλειστική ευθύνη να εκμεταλλευτούμε, με την καλή έννοια, αυτή τη μεγάλη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται και η οποία αναμφισβήτητα θα είναι ευεργετική τόσο για τους αγρότες μας όσο και για τη μεταποίησή μας». 


Μάλιστα θα επιδιωχθούν επιχειρηματικές συναντήσεις με ομογενείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, ούτως ώστε να κλειστούν και οι σχετικές εμπορικές συμφωνίες με επιχειρηματίες της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: